Olagligt med fel priser i Thailand

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Från 15 September 2020 är det olagligt med fel priser i Thailand eller att inte posta pris med varan när du säljer online i Thailand. 

En ny lag från 2020 har nu gått igenom och det är från den 15 September olagligt att posta saker för försäljning på internet som inte har pris synligt. Det gäller ju också Facebook grupper och sidor inte bara via hemsidor. Du får inte ha fel pris i Thailand eller dölja priset. 

Du kan få böter på 10 000 THB och om du är grossist kan du få 7 år fängelse. Det finns också andra straff för saker som inte stämmer eller levereras alls. 

Så om du postar ett antal saker som du vill sälja så måste du posta ett pris på alla dom enligt den nya lagen. Du kan tex inte skriva 0 THB PM mig för mera info. Du måste sätta ut priset på varan du säljer i Thailand. 

Nu kommer kanske inte polisen att sitta och kolla igenom alla annonser som finns på Sociala media men om du får en konflikt med en köpare kan denna person använda denna lagen emot dig. 

Om du har råkat i konflikt med en säljare kan du använda dig till Thailand Ombudsman.

fel pris i Thailand
fel pris i Thailand
Sending
User Review
0 (0 votes)

Leave a Reply

Leave a Reply

Leave a Reply